10 tips om beter te onderhandel over je salaris en arbeidsvoorwaarden

Het onderhandelen over salaris en arbeidsvoorwaarden kan een lastige taak lijken, maar het is van vitaal belang om het meeste uit je carrière te halen. Het is niet alleen belangrijk voor je financiële welzijn, maar het kan ook van invloed zijn op je werkplezier en je gevoel van waardering op de werkplek. Daarom hebben we in dit artikel tien tips samengesteld die je kunnen helpen bij het voeren van effectieve onderhandelingen over je salaris en arbeidsvoorwaarden. Lees verder om meer te weten te komen over hoe je het meeste uit je onderhandelingen kunt halen en een betere toekomst voor jezelf kunt creëren.

Tip 1: Onderzoek de marktwaarde

Om succesvol te kunnen onderhandelen over je salaris en arbeidsvoorwaarden, is het belangrijk om te weten wat anderen in vergelijkbare functies verdienen. Door de marktwaarde van je functie te onderzoeken, kun je beter inschatten wat een realistisch salaris is en kun je beter argumenten formuleren tijdens de onderhandelingen. Er zijn verschillende websites en bronnen die nuttige informatie kunnen bieden, zoals Glassdoor, Payscale en LinkedIn. Het kan ook nuttig zijn om te praten met collega’s in dezelfde branche of met professionals in jouw netwerk om een beter beeld te krijgen van de marktwaarde van je functie. 

Het is belangrijk om rekening te houden met factoren zoals locatie, bedrijfsgrootte, ervaringsniveau en de verantwoordelijkheden van de functie bij het vergelijken van salarissen. Hoe meer informatie je verzamelt, hoe beter je voorbereid bent op de onderhandelingen.

Tip 2: Maak een lijst van prioriteiten

Het is belangrijk om te weten wat voor jou belangrijk is in de arbeidsvoorwaarden, omdat het je kan helpen bij het nemen van beslissingen tijdens de onderhandelingen en bij het kiezen van een baan die het beste bij jou past. Door een lijst te maken van je prioriteiten, kun je ook bepalen wat onderhandelbaar is en wat niet. Voorbeelden van wat opgenomen kan worden in een lijst van prioriteiten zijn onder andere:

Salaris: het basissalaris is vaak een belangrijk onderdeel van de arbeidsvoorwaarden en kan een grote invloed hebben op je financiële situatie.

Bonussen: deze kunnen worden toegekend op basis van persoonlijke of bedrijfsprestaties en kunnen een aanzienlijke impact hebben op je totale beloning.

Vakantiedagen: het aantal vakantiedagen kan een belangrijke rol spelen in je werk-privébalans en kan van invloed zijn op hoeveel tijd je kunt besteden aan je persoonlijke interesses en verplichtingen.

Flexibiliteit: werktijden, werklocatie en werkregelingen zijn belangrijke factoren die van invloed kunnen zijn op je werk-privébalans en algehele tevredenheid op het werk.

Pensioen: het pensioenpakket dat wordt aangeboden kan van invloed zijn op je financiële zekerheid op de lange termijn.

Opleidingsmogelijkheden: het krijgen van mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en door te groeien kan van invloed zijn op je toekomstige carrièremogelijkheden en persoonlijke groei.

Door het prioriteren van deze en andere arbeidsvoorwaarden, kun je jezelf beter voorbereiden op onderhandelingen en een weloverwogen beslissing nemen die het beste past bij jouw behoeften en doelen.

Tip 3: Oefen je onderhandelingsvaardigheden

Onderhandelen kan voor sommige mensen een uitdaging zijn, maar door te oefenen kun je je vaardigheden verbeteren en zelfverzekerder worden tijdens de onderhandelingen. Hier zijn enkele tips om je zelfvertrouwen te vergroten tijdens de onderhandelingen:

Bereid je goed voor: Zorg ervoor dat je alle informatie hebt die je nodig hebt voordat je begint met onderhandelen. Weet wat je wilt bereiken en wat je alternatieven zijn.

Wees assertief: Sta voor jezelf op en laat duidelijk weten wat je wilt en waarom. Wees bereid om compromissen te sluiten, maar wees niet te toegeeflijk.

Oefen met rollenspellen: Door het oefenen van rollenspellen met vrienden of familie kun je beter voorbereid zijn op de echte onderhandelingen. Doe alsof je aan de onderhandelingstafel zit en oefen verschillende scenario’s.

Luister goed: Luister aandachtig naar de andere partij en probeer te begrijpen waar ze vandaan komen. Dit kan je helpen om betere argumenten te formuleren en de onderhandelingen soepeler te laten verlopen.

Wees niet bang om nee te zeggen: Als de aanbieding niet aan je verwachtingen voldoet, wees dan niet bang om nee te zeggen. Je moet bereid zijn om weg te lopen van de tafel als de deal niet goed voor jou is.

Om je onderhandelingsvaardigheden te verbeteren, zijn er verschillende oefeningen die je kunt doen, zoals het oefenen van effectieve communicatie, het oefenen van het stellen van vragen en het oefenen van het zoeken naar oplossingen. Het is ook nuttig om te lezen over onderhandelingstechnieken en strategieën en om feedback te vragen van anderen over je onderhandelingen. Door regelmatig te oefenen, kun je je vaardigheden aanscherpen en zelfverzekerder worden tijdens de onderhandelingen.

Tip 4: Weet wanneer je moet onderhandelen

Hoewel het belangrijk is om te weten hoe je effectief kunt onderhandelen over je arbeidsvoorwaarden, is het ook belangrijk om te weten wanneer het gepast is om te onderhandelen. Hier zijn enkele voorbeelden van situaties waarin het gepast is om te onderhandelen over arbeidsvoorwaarden:

Wanneer je wordt aangeboden een nieuwe baan: Als je wordt aangeboden een nieuwe baan, is het gepast om te onderhandelen over je salaris en andere arbeidsvoorwaarden. De werkgever heeft immers interesse getoond in jouw vaardigheden en is bereid te investeren in jou als werknemer.

Wanneer je een promotie krijgt: Als je een promotie krijgt, is het ook gepast om te onderhandelen over je nieuwe salaris en andere arbeidsvoorwaarden. Je nieuwe rol zal waarschijnlijk meer verantwoordelijkheden hebben en dus is het redelijk om te verwachten dat je ook beter beloond wordt.

Wanneer er belangrijke veranderingen plaatsvinden in het bedrijf: Als er belangrijke veranderingen plaatsvinden in het bedrijf, zoals een fusie, overname of herstructurering, kan het gepast zijn om te onderhandelen over je arbeidsvoorwaarden. Deze veranderingen kunnen leiden tot veranderingen in je rol of verantwoordelijkheden, waardoor het gerechtvaardigd kan zijn om een nieuwe overeenkomst te onderhandelen.

Er zijn echter ook situaties waarin het niet gepast is om te onderhandelen over je arbeidsvoorwaarden, zoals:

Tijdens je eerste werkdag: Het is niet gepast om te onderhandelen over je salaris en arbeidsvoorwaarden op je eerste werkdag. Dit kan onprofessioneel overkomen en kan een slechte eerste indruk maken.

Wanneer je al een tijdje bij het bedrijf werkt: Als je al een tijdje bij het bedrijf werkt en nog nooit eerder hebt onderhandeld over je arbeidsvoorwaarden, kan het ongepast zijn om plotseling te beginnen met onderhandelen. Het is belangrijk om te weten wanneer het juiste moment is om te onderhandelen en om een goede reden te hebben voor je verzoek.

Tip 5: Wees flexibel

Flexibiliteit is een belangrijke factor tijdens onderhandelingen, omdat het kan helpen bij het vinden van een oplossing die voor beide partijen acceptabel is. Het kan ook aantonen dat je bereid bent compromissen te sluiten en dat je open staat voor nieuwe ideeën. Hier zijn enkele suggesties om flexibel te zijn tijdens de onderhandelingen:

Overweeg alternatieven: Als de andere partij niet bereid is om aan je oorspronkelijke verzoek te voldoen, overweeg dan alternatieve oplossingen. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat je bereid bent om een andere arbeidsvoorwaarde op te geven om een hoger salaris te krijgen.

Houd rekening met de behoeften van de andere partij: Probeer te begrijpen waar de andere partij vandaan komt en wat hun behoeften zijn. Door rekening te houden met hun behoeften, kun je een betere onderhandelingspositie hebben en de kans vergroten dat er een deal wordt gesloten.

Zoek naar creatieve oplossingen: Soms kan een creatieve oplossing het beste zijn voor beide partijen. Bijvoorbeeld, als de werkgever niet in staat is om een hoger salaris te bieden, kan je misschien vragen om flexibele werktijden of extra vakantiedagen.

Bepaal wat voor jou essentieel is: Bepaal wat voor jou essentieel is en wat niet. Als er bepaalde arbeidsvoorwaarden zijn die voor jou niet onderhandelbaar zijn, communiceer dit dan duidelijk. Dit kan je onderhandelingspositie versterken en de andere partij helpen om hun aanbod aan te passen.

Flexibiliteit tijdens onderhandelingen kan helpen bij het vinden van een oplossing die voor beide partijen acceptabel is en kan de kans op een succesvolle uitkomst vergroten. Door open te staan voor nieuwe ideeën en alternatieve oplossingen, kan je jezelf helpen bij het bereiken van je doelen.

Tip 6: Wees niet te hebzuchtig

Hoewel het belangrijk is om te onderhandelen over een salaris dat past bij jouw vaardigheden en ervaring, is het ook belangrijk om realistisch te zijn en niet te hebzuchtig te worden tijdens de onderhandelingen. Hier zijn enkele suggesties voor hoe je een redelijk salaris kunt onderhandelen:

Doe je onderzoek: Zorg ervoor dat je een goed beeld hebt van de marktwaarde van jouw functie en hoe jouw ervaring en vaardigheden zich verhouden tot andere werknemers in vergelijkbare functies. Dit kan je helpen om realistisch te zijn in je onderhandelingen.

Formuleer een redelijk verzoek: Stel een verzoek op dat redelijk is en in lijn is met jouw ervaring en vaardigheden. Het is belangrijk om een salaris te vragen dat past bij jouw waarde voor de organisatie en niet te veel te vragen.

Wees bereid om te onderhandelen: Zelfs als je een redelijk verzoek hebt ingediend, moet je bereid zijn om te onderhandelen over de details van het aanbod. Wees flexibel en probeer een compromis te vinden dat voor beide partijen acceptabel is.

Houd rekening met andere arbeidsvoorwaarden: Het salaris is slechts een van de vele arbeidsvoorwaarden. Overweeg om te onderhandelen over andere aspecten van de functie, zoals extra vakantiedagen, bonussen of opleidingsmogelijkheden.

Het is belangrijk om realistisch te zijn tijdens de onderhandelingen en niet te hebzuchtig te worden. Het stellen van een redelijk verzoek kan je helpen om de kans op succesvolle onderhandelingen te vergroten en een positieve relatie met je werkgever te behouden.

Tip 7: Benadruk je prestaties

Het benadrukken van je prestaties tijdens onderhandelingen kan je helpen om je onderhandelingspositie te versterken en te laten zien waarom je een hoger salaris of betere arbeidsvoorwaarden verdient. Hier zijn enkele suggesties voor hoe je je prestaties kunt benadrukken tijdens de onderhandelingen:

Bereid een lijst van prestaties voor: Maak een lijst van je prestaties op het werk, zoals projecten waar je aan hebt gewerkt, successen die je hebt behaald en positieve feedback die je hebt ontvangen van collega’s of klanten.

KwantiFiceer je prestaties: Probeer zoveel mogelijk kwantitatieve informatie te gebruiken om je prestaties te beschrijven. Bijvoorbeeld: “Ik heb de verkoopcijfers met 20% verhoogd in het afgelopen jaar.”

Laat zien hoe je prestaties hebben bijgedragen aan het succes van het bedrijf: Leg uit hoe jouw prestaties hebben bijgedragen aan het succes van het bedrijf als geheel en hoe jouw werk de organisatie heeft geholpen bij het behalen van hun doelen.

Wees specifiek: Wees specifiek en benadruk de details van jouw prestaties. Door specifiek te zijn, kan je laten zien dat je hard hebt gewerkt en dat je bereid bent om jezelf uit te dagen.

Blijf professioneel: Het is belangrijk om professioneel te blijven en je prestaties op een positieve manier te benadrukken. Vermijd het gebruiken van negatieve of denigrerende taal over andere werknemers en focus je op je eigen prestaties en vaardigheden.

Door je prestaties te benadrukken tijdens de onderhandelingen, kan je laten zien dat je van waarde bent voor het bedrijf en kan je je onderhandelingspositie versterken. Het kan ook helpen om een positieve en professionele relatie te behouden met je werkgever.

Tip 8: Weet wanneer je moet stoppen met onderhandelen

Hoewel het belangrijk is om te onderhandelen over salaris en arbeidsvoorwaarden, is het ook belangrijk om te weten wanneer het tijd is om te stoppen met onderhandelen. Hier zijn enkele situaties waarin het tijd kan zijn om te stoppen met onderhandelen:

De werkgever biedt niet de gewenste arbeidsvoorwaarden: Als de werkgever niet bereid is om aan jouw verzoeken tegemoet te komen en niet bereid is om de gewenste arbeidsvoorwaarden te bieden, kan het tijd zijn om te stoppen met onderhandelen.

Er is sprake van een impasse: Als de onderhandelingen vastlopen en er geen vooruitgang wordt geboekt, kan het tijd zijn om te stoppen met onderhandelen en te accepteren wat er wordt aangeboden.

Er is geen ruimte voor verdere onderhandelingen: Als de werkgever aangeeft dat er geen ruimte is voor verdere onderhandelingen, kan het tijd zijn om te stoppen en te accepteren wat er wordt aangeboden.

Als je besluit om te stoppen met onderhandelen, is het belangrijk om op een respectvolle manier te stoppen. Hier zijn enkele suggesties:

Bedank de werkgever voor de mogelijkheid om te onderhandelen: Laat de werkgever weten dat je de mogelijkheid om te onderhandelen waardeert.

Geef duidelijk aan dat je niet verder wilt onderhandelen: Laat duidelijk weten dat je niet verder wilt onderhandelen en dat je het aanbod dat op tafel ligt accepteert.

Blijf professioneel: Blijf professioneel tijdens het proces en vermijd het gebruik van negatieve taal of opmerkingen.

Het is belangrijk om te weten wanneer het tijd is om te stoppen met onderhandelen en om op een respectvolle manier te stoppen. Dit kan helpen om de relatie met je werkgever positief te houden en om toekomstige onderhandelingen mogelijk te maken.

Tip 9: Overweeg de secundaire arbeidsvoorwaarden

Hoewel het salaris vaak de belangrijkste focus is tijdens onderhandelingen, is het ook belangrijk om secundaire arbeidsvoorwaarden te overwegen. Secundaire arbeidsvoorwaarden zijn voordelen die werknemers krijgen naast hun salaris en kunnen een grote impact hebben op hun werk-privébalans en algemene tevredenheid op het werk. Hier zijn enkele suggesties voor secundaire arbeidsvoorwaarden die kunnen worden onderhandeld:

Vakantiedagen: Vakantiedagen zijn een belangrijk onderdeel van de werk-privébalans. Overweeg om te onderhandelen over extra vakantiedagen of flexibele werktijden.

Ziektekostenverzekering: Een goede ziektekostenverzekering is belangrijk om te hebben en kan soms duur zijn. Overweeg om te onderhandelen over het bijdragen aan de kosten van de ziektekostenverzekering of over extra dekking.

Pensioenregeling: Een goede pensioenregeling is belangrijk voor de lange termijn financiële zekerheid. Overweeg om te onderhandelen over extra bijdragen van de werkgever of extra opties voor de pensioenregeling.

Reiskostenvergoeding: Als je ver moet reizen om naar het werk te komen, overweeg dan om te onderhandelen over een reiskostenvergoeding.

Opleidingsmogelijkheden: Opleidingsmogelijkheden kunnen helpen bij professionele ontwikkeling en groei. Overweeg om te onderhandelen over extra opleidingsmogelijkheden of de mogelijkheid om te worden ingeschreven voor conferenties en trainingen.

Door secundaire arbeidsvoorwaarden te overwegen en te onderhandelen over degenen die belangrijk zijn voor jou, kan je je werk-privébalans verbeteren en je algehele werktevredenheid vergroten.

Tip 10: Bereid je voor op de toekomst

Hoewel het belangrijk is om te onderhandelen over het salaris en de arbeidsvoorwaarden die je bij indiensttreding ontvangt, is het ook belangrijk om na te denken over de toekomst tijdens de onderhandelingen. Hier zijn enkele suggesties voor hoe je kunt onderhandelen over toekomstige salarisverhogingen:

Bespreek de prestatiedoelen: Bespreek met de werkgever wat de prestatiedoelen zijn die je moet behalen om in aanmerking te komen voor een salarisverhoging. Dit zal je helpen om duidelijkheid te krijgen over wat er van jou wordt verwacht en zal je helpen om gericht te werken.

Vraag naar de salarisverhoging mogelijkheden: Vraag naar de salarisverhoging mogelijkheden binnen de organisatie en of er bepaalde tijden zijn waarop salarisverhogingen plaatsvinden.

Leg de nadruk op jouw groeipotentieel: Benadruk tijdens de onderhandelingen jouw groeipotentieel en hoe je van plan bent om te blijven groeien en bij te dragen aan het succes van het bedrijf.

Wees bereid om opnieuw te onderhandelen: Als er zich nieuwe kansen voordoen of als je prestaties aanzienlijk verbeteren, wees dan niet bang om opnieuw te onderhandelen over het salaris.

Door te onderhandelen over toekomstige salarisverhogingen, kan je ervoor zorgen dat je wordt gecompenseerd voor je harde werk en bijdrage aan de organisatie. Het kan ook helpen om duidelijkheid te krijgen over wat er van jou wordt verwacht en hoe je kunt blijven groeien in je functie.

Conclusie

Het onderhandelen over salaris en arbeidsvoorwaarden is een belangrijk onderdeel van het sollicitatieproces en kan een grote impact hebben op je toekomstige werk-privébalans en financiële zekerheid. Het is daarom belangrijk om jezelf voor te bereiden en te weten wat je wilt voordat je aan de onderhandelingstafel gaat zitten.

In dit artikel hebben we tien tips gegeven om je te helpen bij de onderhandelingen. We hebben besproken waarom het belangrijk is om de marktwaarde te onderzoeken, een lijst van prioriteiten op te stellen en je onderhandelingsvaardigheden te oefenen. We hebben ook besproken wanneer het gepast is om te onderhandelen en hoe je flexibel en realistisch kunt blijven tijdens de onderhandelingen. Bovendien hebben we besproken hoe je je prestaties kunt benadrukken en hoe je secundaire arbeidsvoorwaarden en toekomstige salarisverhogingen kunt onderhandelen.

We hopen dat deze tips je zullen helpen om zelfverzekerd en effectief te onderhandelen over salaris en arbeidsvoorwaarden. Onthoud dat het belangrijk is om realistisch en flexibel te zijn en om je prestaties en groeipotentieel te benadrukken. Gebruik deze tips om jezelf te helpen bij je eigen onderhandelingen en om de best mogelijke arbeidsvoorwaarden te krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *